Home Uncategorized Do do të zhduket koronavirusi? Eksperti italian jep lajmin e mirë për...

Do do të zhduket koronavirusi? Eksperti italian jep lajmin e mirë për të gjithë

113
0

Zangrillos pretendon se ky është një parashikim optimist, pasi ai thotë se tashmë bota është ende në valën e parë të Covid-19.

Pasi specifikoi ditët e fundit se 21 vdekjet e regjistruara në Lombardi nuk ishin shkaktuar nga Covid-19 por nga patologjitë e mëparshme, mjeku përpiqet edhe një herë të rivendosë qetësinë, duke përfituar nga një intervistë dhënë “Corriere” për të shpjeguar që masat e izolimit dhe distancës shoqërore në të vërtetë kanë shërbyer për të ulur ngarkesën virale.

Por jo vetëm, pasi përveç kësaj, në fakt e ashtuquajtura “forcë vdek jeprurëse” e virusit gjithashtu është ulur ndjeshëm.

A jemi në fund të valës së parë të Covid-19?

Mendoj që po. Të gjithë në fakt po presin valën e dytë, por unë jam optimist se ajo nuk do të vijë dhe vir usi do të ndalet këtu.

A është vir usi më pak agr esiv?

Veçanërisht në Itali, ai është më pak vd.ekjepr urës. Kor onaviru si, po bën atë që bëjnë të gjithë viruset e tjera, po përshtatet me trupin e njeriut. Gjithashtu ka mundësi të ndryshojë disa nga karakteristikat e tij gjatë evolucionit.

Në SHBA spitalet po mbushen plot, edhe pse kurba e të vd ek.urve është në rënie. Pse po ndodh kjo?

Covid-19 po qarkullon kryesisht tek të rinjtë, sepse mosha mesatare ka rënë, ndërsa numri i personave në spitale po rritet sepse edhe viru.si tani është bërë lehtësisht më i transmetueshëm. Kjo sjell zhvillimin e disa sëmun djeve që duhet të trajtohen menjëherë. Në rast se kurba e vde.kje.ve do të rritet, kjo do situatë duhet analizuar sërish.

A do të arrijmë së shpejti të kemi zero raste me koron.avi rus?

Kjo është e pamundur, sepse vir usi qarkullon akoma sot në të gjithë botën. Do ende shumë kohë të vijë ajo ditë.

Çfarë do të ndodhë në vjeshtë me koro navir.usin?

Unë jam optimist. Mendoj se kemi 50% mundësi që ai të largohet. Nëse jo, frika ime është që nëse spitalet do të organizohen në mënyrë të tillë për të përballuar një tjetër fluks.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here