Home Uncategorized Ja cilat kritere duhet plotësuar për t’u regjistruar në klasë të dhjetë,...

Ja cilat kritere duhet plotësuar për t’u regjistruar në klasë të dhjetë, pa test të arritshmërisë

317
0

Pas anulimit të testit të arritshmërisë për nxënësit që kanë përfunduar klasën e nëntë, Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka publikuar kriteret dhe kushtet me të cilat këta nxënës do të pranohen në shkollat e mesme.

Shpallja e konkursit do të bëhet më datën 17 gusht nga drejtoritë komunale të arsimit, ndërsa dorëzimi i dokumenteve duhet të bëhet deri më 21 gusht. Kurse, rezultatet do të shpallen më 24 gusht.

Sipas pikës 3 të vendimit, nxënësit do të duhen t’i plotësojnë këto kritere: 60 për qind nga nota mesatare e të gjitha lëndëve dhe 40 për qind nga nota mesatare nga lëndët prioritare. Kurse, nota mesatare e lëndëve prioritare duhet të jetë më e lartë se 4.

Anulimi i testit të arritshmërisë erdhi si masë parandaluese nga përhapja e virusit COVID-19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here